sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Haukistartti

Kalastusmeiningit sai jatkoa Kotkan reissun jälkeen, kun heti seuraavana päivänä Veera Tampereelta tuli pääkaupunkiseudulle käymään. Oltiin sovittu että viedään Veera ensimmäistä kertaa merelle kalastamaan haukea. Haalittiin sopivat kamat lainaan ja lähettiin kellumaan. Tavoitteena oli saada Veeralle ensimmäinen perhohauki. Sieltähän se sitten tuli aika nopeesti. Onnittelut ekasta kalasta!



Ollaan Juuson kanssa hypetetty pitkään että päästään starttaamaan kausi kunnolla ja odotettu sopivia kelejä. Muutama viikko sitten käytiin jo pikaisesti kokeilemassa, mutta sen reissun saldoksi jäi vain yksi pieni puikula ja useempi karkuutus. Se loi kuitenkin jo toivoa tulevaan kauteen, kelikin oli silloin hyvä, sellainen sopivan tuhnu. Nyt kun Veera saapui meidän luokse, keli näytti vielä alkuun jokseenkin ookoolta, mutta päivää pidemmälle mentäessä pilvet kaikkos ja tilalle tuli kirkaalta taivaalta porottava arska. Ei ihan optimaalisin vaihtis, mut ei se onneks kauheesti haitannu.  Tapahtumia oli silti yllättävän paljon. Yhteissaldoksi tuli viisi kalaa. Kaikki aika pieniä, mutta olipahan jotain ja kausi voidaan julistaa startanneeksi.



Vuosi sitten mä kokeilin hauen perhokalastusta ekaa kertaa. Mua vähän huvittaa, kun kerta oli ensimmäinen myös Juusolle ja jäbää sai oikeesti maanitella kokeilemaan... Nyt Juuso on kuitenkin ihan yhtä innoissaan kun mä haha. Takinkääntäjä! Nyt alkaa uusien haukipaikkojen metsästys. Käytiin loppukesästä jo tutkimassa paikkoja, mutta vähän huonolla menestyksellä. Tai siis potentiaalisia kohteita kyllä löytyi karttojen ja ympäriinsä ajamisen avulla, mutta itse paikoille pääseminen tuotti haastetta. Mihin jättää auto, mistä pääsee renkaan kanssa veteen ja sitä rataa... Täytyy taas jatkaa etsintöjä. Ehkä yrittäminen vielä joskus palkitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti